Plameny | Erwin Schulhoff – ohlasy v médiích

Naivně stylizovanou Markétku v dětských šatech a s nafukovacími balónky v ruce vytvořila Tamara Morozová, která rovněž náležela do ansámblu stínů. Duet Markétky s Donem Juanem tvořil jeden z vrcholů.

Boris Klepal, aktualne.cz

La Morte norské mezzosopranistky Tone Kummervold měla plnou uměleckou přesvědčivost, stejně tak Tamara Morozová coby Markétka.

Anna Šerých, OperaPlus.cz

Velmi působivě jej neustále provázejí „Stíny“, které komentují dění. Je to šestice výborných a navíc sezpívaných zpěvaček (Magdaléna Hebousse, Yukiko Kinjo, Tamara Morozová, Veronika Hajnová, Kateřina Jalovcová a Stanislava Jirků), jejichž hlasy spolu až neuvěřitelně barevně ladí. Tamara Morozová se také velmi úspěšně objevila v roli Faustovy Markétky. 

Olga Janáčková, Harmonie

Z dalších postav nelze pominout výkon sopranistky Tamary Morozové, dle mého soudu dalece převyšující i zmíněnou Korosunovou. Morozová se objevuje na scéně hned v úvodu, coby členka šestihlasého ansámblu Stínů. Kromě pěveckého projevu zde zanechá silný dojem i herecky, v černém koženém kabátu s kloboukem skutečně evokuje členku gestapa – jak příznačné právě v Schulhoffově opeře. Její stěžejní pěvecký part je však postava Markétky. Té se ujala velmi profesionálně, předvedla svou zajímavou temnější barvu hlasu a s technickou jistotou podala i velmi vypjatá místa.

Jan Dušek, KlasikaPlus.cz

Tamara Morozová předvedla působivou kreaci Markétky

Václav Bečvář, operajournal.cz

V podstate všetky úlohy si nárokujú dramatické hlasy a v Bieitovej réžii aj extrémne herecké nasadenie. Nórska mezzosopranistka Tone Kummervold zdolala rolu La Morte kvalitným materiálom a podobne možno kvitovať aj výkony Victorie Korosunovej v trojpostave Ženy, Reholníčky a Donny Anny či Tamary Morozovej ako Margaréty a jednej z Tieňov. 

Pavel Unger, operaslovakia.sk

..